dinsdag 12 mei 2009

Even wat nieuwe indrukken


Cusco by night. Ontzettend mooi, maar ja op een foto blijft het lastig overbrengen.


Het hoeveelste feest ook al weer?????




Koninginnedag in restaurant van Nederlander getrouwd met Peruaanse. Net op tijd leren kennen om er koninginnelunch te houden met erwtensoep en stamppot. Mijn leraressen uitgenodigd en Alcides om die gekke Nederlanders mee te maken in het oranje.



's avonds bij de consul op bezoek. Uitnodiging voor Koninginnedag met Hollandse kaas en..... Haring!!! Mmmmmm lekker hoor. Wel was het feest zonder alcohol in verband met de gebeurtenissen in Apeldoorn die dag. Ter afsluiting zongen wij het Wilhelmus en het Peruaanse volkslied. (consul is tweede van rechts)



En daarna nog het afzakkertje met een net daarvoor opgedane nieuwe Nederlandse kennis. Erg gezellig.



Volgende event: moederdag. Ik heb hier een diner gehad met alle leraressen van Fairplay, de volgende dag taart gegeten ten kantore van de stichting Hope in verband met moederdag en uiteindelijk een picknick gehad op moederdag zelf. Het is hier een ontzettend belangrijk feest. De moeder is tenslotte het begin van alles. De viering komt hier ook nog eens voort uit de rituelen voor Pachamama (moeder aarde). Op de foto John (bestuurslid en stuwende kracht achter de stichting Fairplay) en Fanny (directeur Fairplay).



Op weg naar onze picknickplaats met de Huallpa-boys (die naam vinden ze zelf schitterend, dus die is officieel in gebruik genomen). Wat een landschap toch he?!



Langs Incaruines. Niet gek met twee afgestudeerde gidsen en een derde in aantocht. Weer van alles te weten gekomen.


Bij een picknick hoort eten! Alcides was om 7 uur 's ochtends begonnen met koken. Hier wordt warme lunch gegeten en het zelfde eten ze dan 's avonds weer. Leuk en gezellig was het.



Bij een picknick hoort voetbal (Fredy en Marco) en verder touwtje springen (we vonden een touw, grootste lol), Twister en nog wat gekke spelletjes met bal.



En een etentje in een restaurant met de hele familie. Hier Elisa (19), Marco (10) en Maribel (13). Veel familie-uitjes de laatste tijd. Kan ook niet lang meer want ik ga al bijna weg.

En tot slot:


Wandeling door Cusco: altijd weer iets nieuws.......

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ola Carolien,

Blijf genieten en het ziet er weer kleurrijk uit. Heel anders dan hier in NL, waar we nu genieten van een zonnetje.

Tot spoedig .. Hans & CO

mario zei

'ola buenos carolina,

jaja nog een week of twee en je zal weer moeten wennnen aan een plat, aangeharkt, ingedeeld en overreguleerd landje waar de hoogste bergen flatgebouwen zijn en waar de meeste dagen van het jaar feestloos voorbijgaan. maar tot die tijd zou ik, als ik jou was, mijn dagen vullen met het opnemen van zoveel mogelijk non-parasitair peruaans leven.

mario