donderdag 28 mei 2009

Lima airport

Daar zit ik dan op Lima Airport. Mooi moment om nog wat te schrijven. Vanmorgen in alle vroegte mijn appartement opgeleverd. Alles redelijk netjes en schoon en saai. Zonder mijn mooie kleurige oranje kleden, zonder mijn plantjes (die gingen naar Fairplay om het kantoor en de school op te vrolijken) en zonder een rustig gevoel. Om zeven uur kwamen vier mensen om mee te gaan naar het vliegveld en mijn koffers te sjouwen. Dat was erg gezellig en erg lief. Het afscheid was gezellig en verdrietig. Omdat ik twee koffers bij me heb, verwachtte ik bij te moeten betalen. Maar Steven die erbij was bleek de baliemevrouw te kennen, zijn nichtje, (die overigens na het inchecken pas achter haar mondkapje vandaan kwam) en dat heeft mij waarschijnlijk geholpen. Nu zit ik ondertussen dus wel vol spanning te wachten hoe erg de kosten bij KLM gaan worden. Ik heb duidelijk teveel en zij zijn vast strenger.
Bij het wegvliegen van Cusco was het voor het eerst vrijwel helder en daardoor kon ik Pichlliakla (eh schrijfwijze ??) zien liggen een pre-Inca dorp waar ik was in mijn eerste termijn Cusco. Een geweldig afscheid, een mooi toetje. En langzaam zag ik Cusco onder mij verdwijnen. Ik heb er ontzettend veel moois meegemaakt. Daarna heb ik bijna een uur uit het raam kunnen kijken: wat is Peru toch mooi. De bergen zijn schitterend en af ten toe zie je pieken in de Andes met sneeuw.
Op Lima airport worden mondkapjes aanbevolen, omdat zich ondertussen 31 gevallen in Peru hebben voorgedaan van de Mexicaanse ziekte. Omdat ik onze nederlandse specialist heb zien optreden in Pauw en Witteman vodcast (vijfminuten samenvatting via het internet, wat ik met regelmaat heb gekeken) die vertelde dat het niet bewezen is dat mondkapjes helpen, doe ik daar, eigenwijs misschien, niet aan mee.
Ik moet nog als legaal persoon het land uit, of te wel: betalen voor drie maanden visumloos. En hopen dat ik weer een aardig baliemedewerker tref.
Ik stap zodadelijk het vliegtuig in en hoop jullie lezers allemaal snel weer te zien. Maar voorlopig houd ik lekker even een Peruaans ritme aan denk ik zo. 'Tranquilo' en 'manana', eens kijken hoe, en of dat lukt.
Een laatste 'hasta luego' vanuit Peru. En daarna vanuit NL verder????? We zullen zien wat de toekomst brengt.
Suerte!!!

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Carolien,

We kijken uit naar de verhalen, ook hoe het allemaal is verlopen met bagage/visumloos EN de terugkeer in NL. We laten je eerst even wennen, kennen het gevoel.

zonnige groet .. Hans & Co