dinsdag 30 september 2008

Mensen

Ik wil een indruk geven van de mensen hier in Cusco. Boeiend kwa kleur, gedrag, achtergrond. See for yourself:

Soms ziet het zwart van de mensen;Dit was op zondagmorgen, voorbereiding om te gaan marcheren. Verzamelplaats.

Het verkopende mensEen vrouw op zoek naar klanten. Spulletjes verkopend zoals poppen, geweven goed of vingerpoppetjes. Je ziet ze de hele dag door, van ´ochtends vroeg tot ´s avonds laat. Sommigen hebben een eigen stekkie, de meeste zwerven de hele dag langs toeristische plekjes.

De mens van de campoVrouwen uit de omliggende dorpjes van Cusco komen met hun groente en fruit naar de stad. Vinden gewoon ergens een plekje op de stoep. Overal in Cusco. Er is geen straat zonder.

Het alledaagse mensGewoon een straatbeeld in de wijk waar alle handel is voor de gewone mens uit Cusco. Kippen en vlees en andere waar, wordt langs de straat verkocht.

De schoenenpoetserDit is een officieel stalletje, maar er lopen tientallen mensen, ouderen en soms hele jonge kinderen met schoenpoets en een klein bankje rond, met name in parken, om maar te proberen een sol (kwartje) te verdienen.

Het arme mens;Wat moet ik hier aan toevoegen?

Het getekende mensEen schilderij op een tentoonstelling van moderne Peruaanse kunst.

Het bijzondere mensEen niet alledaagse ontmoeting met een man die net een boek had uitgebracht over een tekening uit de 16de eeuw en de plaats in de bergen waar die op terugslaat. Zie schaduw. Deze week is die schaduw te zien en wie weet ga ik mee de bergen in om hem te kijken. Een artikel hierover verschijnt binnenkort in de National Geographic.

Het gelukkige mens!
Tja als je dit allemaal ziet, wat wil je dan nog meer?

Geen opmerkingen: